Wunderland Kalkar On Wheels brengt ook in 2017 kleine truckers tot stralen

Het liefdadigheids evenement ,,Wunderland Kalkar On Wheels 2017’’ (WKOW) geleidelijk verplaatst binnen opvallende afstand. Grote anticipatie resoneert met het evenement op zaterdag 27 mei. Dan schitteren namelijk weer ongeveer 100 (zieke) kinderen vanuit de cabine van de vrachtauto’s hoog boven de hoofden van de andere race. Wanneer het konvooi zijn weg dwars door het Duits-Nederlandse landschap werkt, kijken en juichen talrijke toeschouwers toe aan de kanten van de straten. Het levert een perfecte ervaring voor iedereen.

Zoals in de laatste paar jaar, en nu dit jaar weer, is een wrijving te riskant. Wunderland Kalkar en een aantal mede-organisatoren/deelnemers maakten er een punt van om deze week een testrit te maken op de Emmerich Rijnpromenade – want zelfs in 2017, PS-Riesen langs de blauwe stromingen. De economische ontwikkeling van de stad Emmerich, het InfoCenter Emmerich, de Truckers Club, Milingen, en de beurs Kalkar begeleid vrachtwagens van KAS – chauffeur opleiding faciliteit in Kalkar en de Bekker transport & Logistik GmbH – officieel geleid door het gebruik van brandweerlieden uit Emmerich.

Geen van de aanwezigen kon ontkennen, iedereen voelde die speciale WKOW-tintelingen. ‘’We zijn blij dat we weer op de promenade langs de Rijn kunnen rijden in 2017, zegt Ralf van Wickeren van de KAS. Als instructeur van professionele chauffeurs, weet hij … dass die mitfahrenden Profis ihres Faches die gesamte Strecke mit Bravour meistern werden…    Jörg Heimann van de brandweer Emmerich kondigt aan: ‘’uiteraard zijn wij ook deze keer weer met een boot op de Rijn’’. En projectleider Leon Westerhof van de beursafdeling Kalkar onderstreept nogmeels de hoogtepunten van de Route: ‘’het gaat terug naar de Hanzestad Kalkar en de steden Grieth, de Wissel, en Hönnepel, evenals de Hanzestad van Emmerich aan de Rijn, Nederland, ’s-Heerenberg’’.

Alle steden en dorpen zijn van harte uitgenodigd voor de parade met vlaggen en knipoog materiaal actief voor te bereiden van een indrukwekkende welkom. Het einde wordt aangevuld door een trucker-festival met beurs rondom en in de HanseHalle Wunderland Kalkar. En gevarieerd programma van entertainment is aangeboden voor de hele dag. Alle verdiende inkomsten (zoals eten en drinken) zijn in het voordeel van verschillende liefdadigheidsinstellingen.

Meer information: www.wunderlandkalkaronwheels.eu

Locatie:

Wunderland Kalkar

Griether Str. 110-120

47546 Kalkar


Belangrijke gegevens:

Wunderland Kalkar on Wheels

Zaterdag, 27. Mei 2017

10.00 -18.00ur

-Entree gratis-