Kippenvel bij Draken-vrachtauto

Liefdadigheids evenement ,,Wunderland Kalkar On Wheels‘‘ laat vrachtauto’s rijden voor een goede doel. Iedereen die eens een echt kippenvel gevoel wil hebben kan zich verheugen op een zeer bijzonder belevenis. Het goede doelen evenement ,,Wunderland Kalkar On Wheels’’ in het voordeel van de charitatieve instellingen, maakt op zaterdag 30 mei voor de tweede keer een slinger van ongeveer 100 vrachtwagens, die vanaf 10:00 ’s ochtends, kleurrijk en luid als een draak door het platteland zullen rijden. U gaat via de Emmerich Rijnbrug Nederland in en via de markt van Kalkar terug naar Wunderland Kalkar. Een geweldige ervaring, voor de bezoekers die langs de weg staan wanneer de ‘’draak’’ langs komt rijden met de kleine cockpit-piloten. Op deze dag worden langgekoesterde dromen werkelijkheid voor ernstig zieke kinderen (en hun broertjes en zusjes): ooit de grootste in de Neder-Rijn zijn. U zal worden voorgelegd aan de unieke momenten van het evenement, de kracht en de volharding, gelijk aan de kracht van de vrachtauto’s. Onvergetelijk: de heldere ogen van de deelnemers van vorig jaar!

Veel van de supporters, zoals de beschermingsvereniging, de burgers en viktorschutzen, carnavalsgezelschap KKG, de vrijwillige brandweer Kalkar, de jeugd brandweer Kalkar, sportvereniging SUS Kalkar, de gymnastiekvereniging Kalkar, motorvrienden, de Griether pesters en andere verenigingen uit Grieth, Wissel, Kalkar, en Hönnepel (de weg van het konvooi). Zij allemaal bereiden de vrachtauto’s voor met promoties zoals ,,trellis’’, ,,muren van water’’, ,,vlaggen zwaaien’’ etc. tijdens het rijden dat zorgt voor een indrukvolle welkom. Tijdens de tussenstop op de marktplaats van Kalkar worden verassingszakken (o.a. ReWe-Markt Kalkar en andere supporters) uitgerijkt. Hier gebeuren nog meer activiteiten, zoals het verwelkomen door burgemeester Gerhard Fonck (onder voorbehoud).

De organisatoren verheugen zich in het bijzonder want deze keer verwelkomen ze Landrat Wolfgang Spreen als beschermheer. ‘’Ik ben blij met deye bijzondere gebeurtenis in het belang van ernstig zieke kinderen’’, benadrukt wijk beheerder Wolfgang Spreen. ‘’Wij kunnen allemaal bijdragen om te voldoen aan de wensen van de kleine patienten met een rit in een vrachtwagen of met de opbrengst van deze actie voor het goede doel. Daarom plaats ik mijzelf in de service van een goed doel’’. Spreen zal ook de konvooi begroeten op de grote rit tusen 12:30 en om 12:50 wanneer de konvooi teruggaat om de Finish-vlag te zwaaien! Een grote dank gaat uit naar hem, en natuurlijk de stad Kleve, de stad Kalkar, de politie, en talrijke sponsoren, zonder hun was het evenement niet mogelijk geweest.

Natuurlijk is truck-fan Kernie, het mascotte van het pretpark, ’s morgens/’s middags bij het vertrek van de partij. Maar niet alleen is de vrachtauto konvooi voor klein en groot maar ook jong en oud. Het hele kleurrijke trucker-festival rond om en in de beurshallen bieden een afwisselend programma voor de hele dag. Een tentoonstelling met vrachtauto toebehoren/kleding/accessoires/zoetigheden, show-vrachtauto’s/een ,,Oldtimer-Plek’’, een vrachtauto show met fantastische airbrush patronen/een gedetailleerde miniatur tentoonstelling/op afstandbestuurbare vrachtauto’s, toekenning van de mooiste trucks, live-muziek met DJ en artiesten Björn Litjes en de band ‘’Double-Trouble’’ (afzonderlijk te verkrijgen nacht regeling) op het podium en nog veel meer dat de bezoekers gegarandeerd zal interesseren.

Alle opbrengsten van deze dag gaan naar de instelling ,,Kinderkrebklinik e.V.’’ in Dusseldorf, evenals de stichting ,,Heartbeat’’ dat is bedoeld om de jonge patienten en sneller herstel, behandeling, en een breed scala aan entertainment opties te kunnen bieden. Een bijzonder hoogtepunt: een live-veiling waar en groot aanbod aan producten wordt geveild door veilinghuis VKR GmbH. Items worden gedoneerd aan de hoogste bieder (anonieme donaties ook mogelijk), door veilingmeester Ralf Franzen, waarvan de opbrengst gedoneerd word.