De vlaggen mogen uit… ruim baan voor de powerbolides


Charity-Event „Wunderland Kalkar on Wheels“ voor jong en oud op 27 mei

Luid getoeter en stevige aanmoedigingen vullen de lucht op zaterdag 27 mei aanstaande. Een spannende dag voor de deelnemers aan het Charity-event “Wunderland Kalkar On Wheels 2017” (WKOW). Ze rollen die dag met een konvooi van 100 trucks door het Nederlands-Duitse landschap, waarbij ze zich laten aanmoedigen door de toeschouwers langs de weg met vlaggen en applaus. 

Het is echter ruim voor de start om 10 uur al spannend. Vooral voor de ongeveer 100 zieke kinderen die lang voor de start de huizenhoge cabines van de trucks mogen beklimmen. Dat tovert vast een gelukkige glimlach op hun gezichten… én op die van de chauffeurs. Een geweldig Dreamteam in elke truck, chauffeur en kind, aan de start van een onvergetelijk avontuur. Vooral als de kleine handjes daarbij even flink op de claxon mogen drukken en de snelheidsmeter inmiddels standje ´Geluk’ aangeeft, dan is het helemaal super.

Ook de broertjes en zusjes van de zieke kinderen rijden mee met de begeleidende touringcar. Die zal gewoon aansluiten op het convooi. Met brullende motoren, langs de menigte van vrienden en familie, voorbij de muziekkapel en de mascottes Kernie en Kerna de weg op richting het grote avontuur. De trucks gaan richting de dorpen Wissel, Grieth en (op de terugweg) naar Hönnepel, waar de bevolking de karavaan elk jaar weer hartelijk welkom heet. Na een imposante tocht over de Rijnbrug bij Emmerich, draait de stoet direct de Rijnpromenade van Emmerich op. Vorig jaar was dit hét absolute hoogtepunt van de tocht: waterkannonen rechts vanaf de Rijnkant en hartelijk zwaaiend publiek vanaf de balkons aan de linkerkant. Letterlijk overal publiek dat zich lichtelijk verbaast over deze ongebruikelijke optocht van trucks. Ook in ´s-Heerenberg, de stad waar Wunderland Kalkar on Wheels (WKOW) is ontstaan, is er elk jaar weer een heel warm welkom. Natuurlijk zijn alle dorpen en steden waar de karavaan langs komt van harte uitgenodigd om de stoet te verwelkomen met vlaggetjes en vaandels. Hoe meer, hoe beter. De kinderen vinden het prachtig. Na een kleine pauze op de marktplaats van Kalkar, waar de beschermvrouwe van WKOW, burgermeester Britta Schulz, de stoet met luide muziek en in het gezelschap van oude en nieuwe vrienden opwacht, gaat de karavaan weer richting Wunderland Kalkar. Daar kunnen alle kinderen, inclusief de hele familie, de rest van de dag heerlijk spelen en genieten in Kernie’s Familiepark. En natuurlijk mag elk kind voordat ze het park ingaan, eerst nog even in de Sponsorstand, een leuke verrassing als aandenken ophalen.

Ook voor volwassenen die de karavaan hebben uitgezwaaid is er genoeg te doen in Kalkar. Vanaf 10 uur is er een Trucker Festival met beurs in de Hanzehal van Wunderland Kalkar. Een zeer afwisselend programma met de hele dag volop vermaak. Attracties genoeg en natuurlijk volop hapjes en drankjes.

Het aanbod in de hal is heel afwisselend: meer dan 200 bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens, een modelbaan en allerlei stands met toebehoren zullen volop de aandacht trekken. Ook de attracties buiten, zoals een serie prachtige trucks met allerlei Airbrush motieven, een oldtimerplein, tweedehands vrachtwagens, demo’s met vrachtwagens van de Dakar-rally en live muziek van een countryband. Verdere highlights zijn om 14.00 uur vrachtwagentrekken door Janno Harms, de sterkste man van Nederland en een prijsuitreiking voor de mooiste vrachtwagens in verschillende categorieën om 16.00 uur. 

Rest nog te zeggen: hang uit die vlag….de powerbolides gaan weer van start. Ongetwijfeld heel veel fun voor jong en oud. Plezier, verrassing, verbazing en verbijstering, een rollercoaster van emoties op deze dag. Samen met familie, vrienden en bekenden wordt dit een dag om niet te vergeten. De entree is gratis.

De route:

Wunderland Kalkar Wissel Grieth Emmerich ´s-Heerenberg (NL) Emmerich Grieth Wissel Kalkar Hönnepel Wunderland Kalkar

De sponsors:

Truck Service Bergh, Auto Gilles, Edeka Brüggemeier, CD Design, Truckstar, Bekker Transporte und Logistik GmbH, Truckers Club Millingen, Mercedes Herbrand, Maks Macht, Scania Gerd Breuer GmbH, MAN, KAS Fahrschule, Wunderland Kalkar

Meer informatie op : www.wunderlandkalkaronwheels.eu

Waar:

Wunderland Kalkar

Griether Str. 110-120

47546 Kalkar


Wanneer:

Wunderland Kalkar on Wheels

Zaterdag 27 mei 2017

10.00 – 18.00 uur

-Gratis entree-